Tűsarok és Tipegő

Nem egyszerű fiatal nőnek lenni. A "mindent egyszerre" érzés, szinte percenként hatalmába kerít, és határaid durva feszegetésére ösztönöz. Házasság? Gyerekek? Egyetem? Barátok? Bulik? Önmegvalósítás? - Én azt mondom, próbáljuk meg mindet! Sikerülnie kell! ;-)

Ajándék kismamáknak

2011.07.16. 09:25 :: Goodwillka

Mit vehetünk most szült

barátnőnknek, nővérünknek,

ismerősünknek

ajándékba?

 

  • Sokan kérdezték tőlem, hogy minek örül egy kismama szülés után. Mert ugye az evidens hogy a családtagok és a barátok a kis jövevényt megajándékozzák, de mi a helyzet az anyukával?

 

  • Nincsen általános recept arra, hogy mit lehet venni és arra sem hogy kell- e egyáltalán. Az biztos, hogy egy kismama sem fog megsértődni, ha nem kap semmit. Azonban ha veszünk valamit egy nagyon fontos dologra oda kell figyelni:

 

  • Hónapok óta minden a babáról szól, s ez még jóideig így is lesz. Ebből az okból kifolyólag a legnagyobb örömöt valószínűleg azzal okozzuk a kismamának, ha RÁ GONDOLUNK. Neki veszünk valamit, aminek nem sok köze van a babához.

 

Ez nem azt jelenti hogy ne örülne bármely friss anyuka egy babanaplónak pl. (bár lehet már kapott belőle 25 darabot ;-)), vagy egy újabb ruginak, de mivel önmagára nem sok ideje marad egy újszülött mellett, odaáig lesz a boldogságtól, ha kap például az új, megnövekedett cicijéhez passzoló *SZÉP melltartót. Tehát nem szoptatós rondaságot, pamutból, hanem olyat amivel lehet férjet csábítani...

A *kozmetikumokkal szintén nem lehet mellényúlni, bár itt azt mondom, hogy illatos dolgokat ne vegyünk, mert a legtöbb anyuka illatmentes termékeket használ (az ok egyszerű: a baba könnyebben megnyugszik, ha anyaillatot érez, és nem a citrusos esőerdő illatú tusfürdőét). Egy jó minőségű hajápoló sampon, balzsam, egy arckrém, egy testradír, egy körömápoló készlet (ha nincs neki)... bármi, amit úgy gondolod szívesen használna.

*Smink cuccok (attól függően előtte mennyire festette magát): jöhet szinte bármi. Ösztönözzük a frissen szült nőt hogy adjon magára, fesse ki magát akár otthonra is,  férjének. Szemspirál, körömlakk, szemceruza, szemhéjpúder, enyhén színezett ajakápoló...

*Visszaalakulást elősegítő DVD: Rubint Réka, Béres Alexandra... igen, nagyon hasznosak! Semmi ideje nem lesz eljárni, ezért bizony jól fog esni neki, ha otthon tud edzeni.

*Könyv: a sokszor hosszúra nyúló szoptatás unalmát elűzendő :D

*Párna: Kényelmes párna, amivel megtámaszthatja a derekát, vagy a nyakát, amikor szoptat. Memory zúzalékkal megtöltött párna pl. (nekem ilyen van): http://agy-matrac.hu/product/1248/

*Szoptatós párna: Ezer fajta létezik, én ajándékba  egy ilyet kaptam: http://www.naturlamur.hu/index.php?page=product&catid=41&id=129

*Termoszos táska: Babának való termosz. Ezzel segítesz az anyukának kimozdulni, ugyanis nincs más dolga, mint hogy a megfelelő hőfokra melegített anyatejet, vagy tápszert beletegye a cumisüvegbe, majd a termoszba, már mehet is a babakocsiba tett kicsikéjével bármerre.

       Ilyenre gondolok (ez egy avent termosztáska, de még tuti ezer más márkából is van hasonló)

  

 

 

 

 

 

 

*Ruha: Ha ismerjük az ízlését, és a méretét, akkor vehetünk számára valamilyen ruhát is. Alkalmazkodjunk hozzá, hogy ő már anyuka, tehát ne parti-fölsőt, vagy miniszoknyát vegyünk, hanem egy csinos fölsőt, egy divatos sálat, egy táskát (olyat amibe belefér egy cumisüveg, egy pelus, egy csomag popsitörlő, és popsikrém, egy textilpelenka, és a babának egy váltás ruha :-)), sőőőt ha nagyon költekezős kedvünkben vagyunk egy lapos sarkú topántól, vagy méginkább egy converse cipőtől odáig lesz bármely  ifjú anyuka a boldogságtól :-).

 

Mit ne vegyünk a fiatal kismamának?

 

  • Csokit, édességet
  • Cukros üdítőket
  • Pamut szoptatós melltartót, könyvet anyukák részére, szoptatási tanácsadó könyvet...stb.

- Az első kettő értelemszerűen: bár finomak, mégsem biztos hogy jó ötlet rásegíteni az előrevetíthető súlygyarapodásra. Ha nyalánkságban gondolkodunk, jó ötlet lehet a friss idénygyümölcs: eper, barack, málna, narancs, dinnye (évszaktól függően) (Bár a dinnye viccesen mutatna egy díszzacskóban :D)

- Az utóbbiak meg bár praktikusak, ismét nem az anyát ajándékoztuk vele, hanem a babát.

 

Örül a lelkem, ha választ kaphattál a kérdésedre. Ha hasznosnak találtad az írásom, lájkold a bejegyzést, hátha másnak is segíthetek! :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fiatalkismama.blog.hu/api/trackback/id/tr163071682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása