Tűsarok és Tipegő

Nem egyszerű fiatal nőnek lenni. A "mindent egyszerre" érzés, szinte percenként hatalmába kerít, és határaid durva feszegetésére ösztönöz. Házasság? Gyerekek? Egyetem? Barátok? Bulik? Önmegvalósítás? - Én azt mondom, próbáljuk meg mindet! Sikerülnie kell! ;-)

Mit vegyünk a babának?

2011.07.16. 09:53 :: Goodwillka

Mit lehet venni egy újszülöttnek?

 

Ez kevésbé bonyolult kérdés, mint az, hogy mit lehet venni az anyukának. Alapvetően azt tanácsolom, hogy kérdezd meg az anyukát, hogy mit vegyél, az  a legegyszerűbb. De ha nem szeretnéd, akkor itt egy kis lista hogy mégis, hogy érdemes hozzákezdeni a válogatáshoz (mert ugye választék és ötlet gondolom bőven van):

Ha nincs tapasztalatod még babaügyekben, vagy nem tudod mekkora mérettel született a lurkó, akkor vegyél *nagyobb méretű ruhácskát. 62-s, 68-s méretűt, vagy 3 hónapos babára valót, mert ez tuti jó lesz ha az újszülött nagyobb mérettel születik, akkor is és persze nem tragédia ha nem tudják rögtön használni. Vehetsz egy *szép kissapkát, *kispólót, *szoknyácskát, *pulóvert, *kardigánt, *kiscipőt, *napozót, *kiszoknit, *harisnyát---bármit. Ne feledd, fontos, hogy nagyobb lehet, kisebb ne nagyon.

Vehetsz hasznos dolgot, pl. new born méretű *pelenkát. Ha nem tudod milyet használ a család és nincs kedved megkérdezni (bár szép gesztus lenne :-)), akkor jó ötlet lehet fiú baba esetében pampers new born-t, lány baba esetében libero new born-t venni. Nincs olyan hogy fiú vagy lány pelus, de a tapasztalt anyukák azt mondják, hogy kislányra az utóbbi, kisfiúra az előbbi passzol jobban ;-) Azért ezeket a márkákat ajánlom, mert ezek ismertek, kipróbáltak és jók. Az anyuka persze majd kitapasztalja hogy melyik neki a legjobb, de ezekkel mellélőni nem lehet.

Vehetsz *popsitörlő kendőt is, szintén valami jobb márkájút. Amikkel én elégedett voltam: neogranormonos, pampers, libero, dm-ből babylove márkájúakkal. Ami nem jött be: hughies, johnson's.

*Játékok: ilyen pici baba nem nagyon játszik semmivel még, de nézegetni azért szeretnek. *Csörgő, *zenélő forgó, *kiságyra- vagy babakocsira szerelhető játékok, *"nyálkendő", *füdőkádba játék, *mondókás könyv, *mesekönyv mind- mind kedves ötletek lehetnek.

Amit ne vegyél

 

Igazából csak két dolog jut eszembe:

  • A *Johnson's bármelyik terméke. Az összes védőnő és gyerekorvos óva int tőlük, ugyanis allergizálják a babák 99%-át (teli lesznek tőle kiütéssel). Akár a "nincs több könnycsepp" formulás babafürdetőről, akár a popsikrémeikről van szó, kukábavaló  sz*r az összes.

 

  • *Játszócumi. Nem tudhatod biztosan, hogy az anyuka használ- e, ezért jobb nem mellényúlni vele :-)

 

Örül a lelkem, ha választ kaphattál a kérdésedre. Ha hasznosnak találtad az írásom, lájkold a bejegyzést, hátha másnak is segíthetek! :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fiatalkismama.blog.hu/api/trackback/id/tr413071723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása