Tűsarok és Tipegő

Nem egyszerű fiatal nőnek lenni. A "mindent egyszerre" érzés, szinte percenként hatalmába kerít, és határaid durva feszegetésére ösztönöz. Házasság? Gyerekek? Egyetem? Barátok? Bulik? Önmegvalósítás? - Én azt mondom, próbáljuk meg mindet! Sikerülnie kell! ;-)

6 tipp, hogy ne hízz el

2011.08.23. 15:53 :: Goodwillka

Hogyan ne hízz el terhesség

és szoptatás alatt?

 

Egyből Rubint Réka jutott eszedbe, igaz? Ha nem is kedveled, ne kapj frászt! :)

 

A kulcsszó az önuralom. Lebegjen a szemed előtt egy olyan fiatal anyuka képe, akiről a szoptatás hónapjaiban leolvadnak a kilók, s gyermeke 1 éves korára egy önbizalommal teli, csinos nő tükörképe mosolyog vissza rá :-).

A babavárás ideje alatt az ideális súlygyarapodás kb. 12-15 kg, ez nem az a hízás, amiről én beszélek. Ennyit hízni természetes! Sokan azonban megnehezítik a saját dolgukat, és akaratukon kívül, 20-25-30 kilót felszednek, amit aztán csak komoly küszködések árán tudnak leadni (vagy úgy se).

Ne áltassuk magunkat. Nem csak a legjobb anyák akarunk lenni, hanem a legjobb nők is! Akivel büszkélkedik a férje a barátainak, valahogy így: "Látod öregem, nemrég szült az "Asszony", és még mindig olyan csodaszép, mint lánykorában".

Ha kicsikét odafigyelsz, nem lesz oka a férjednek, hogy másfelé kacsintgasson. Mert mivel tudna többet nyújtani egy kis tini luvnya, ha ott vagy TE, aki nem elég hogy önbizalommal teli gyönyörű nő vagy, de szültél egy gyönyörű gyermeket is neki. Nincs az a régen-volt csapodár férfi, aki képes lenne ezekután elhagyni ;-) Hidd el!

 

6 tipp

hogy ne hízz el fiatal kismamaként

 

 1.  Még ha kívánod is, kerüld el azokat a hízlaló kajákat, amikről TUDOD, hogy a babának egyáltalán nem hasznosak. Chips, Cola, cukros rostos üdítők (cappy és társaik), fehér lisztből készült pékáruk, fagyi, csoki, túrórudi, süti...stb. 

2. Ne egyél unalmadban, vagy kényszerből (pl. mert nem akarsz valamit kidobni...). Ha elkezdődik a hozzátáplálás sok anya megeszi a bébiételből, amit meghagyott a gyerek... Ezt ne! Sok kicsi sokra megy!

3. Figyelj rá oda, és egyél szépen napi ötször keveset! Ha sikerül megtartanod, akkor sosem fog rádtörni a farkaséhség, ami kismamaság idején, illetve a szoptatás alatt a megnövekedett kalóriaigény miatt igen gyakori.

4. Ne hallgass az okoskodókra, nem kell kettő helyett enned. Az orvosom szerint 300 kalóriányi többletre van szükség a terhesség alatt, ami kb. 10 dkg trappista sajtnak felel meg... Ha ezt tudod, alapvetően máshogy állsz az étkezéshez. Felejtsd el az "Ez a csoki még belefér, hiszen babát várok" filozófiát.

3. Koplalni tilos! Nem csak azért mert ártasz vele a bébinek, hanem mert utána ezerszeres erőbedobással raktároz majd a szervezeted, ergo minden egyes megevett falatot felhalmoz a kicsinek... És ugye ezt Te sem akarod...?

4. Kívánós leszel. A kívánósság pedig nagy úr. Ha valamire áhítozol, pl. gyros tál, egy hatalmas adag csokis mc freeze, vagy 20 darab snickers....edd csak nyugodtan, csak tudod mi a jelszó: mértékletesen!

5. Ha nincs egészségügyi akadálya: mozogj! Szülés előtt napi egy- másfél óra séta sokat számít, szülést követően babakocsival (hordozókendővel, kenguruval) ugyancsak beiktatható egy kis mozgás.

6. Szülés után: Szoptass! Rengeteg kalóriát éget, ráadásul a legjobbat az anyatejjel teszed a kisbabádnak! BÓNUSZ tipp: anyatejadás! Én a Heim Pál kórházba adtam le tejet, 1800 forintos literenkénti áron. Kb. húszezret kerestem vele havonta, és még kalóriát is égettem :-) Kb. napi plussz fél óra munka volt vele.

 

Összességében az mondható, hogy nem kell görcsölni, különös erőfeszítéseket tenni, csak kerülni kell a "zabálást", és okosan kell válogatni az ételekből.

 

Legyetek csinos fiatal mamik! :)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fiatalkismama.blog.hu/api/trackback/id/tr463173799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása