Tűsarok és Tipegő

Nem egyszerű fiatal nőnek lenni. A "mindent egyszerre" érzés, szinte percenként hatalmába kerít, és határaid durva feszegetésére ösztönöz. Házasság? Gyerekek? Egyetem? Barátok? Bulik? Önmegvalósítás? - Én azt mondom, próbáljuk meg mindet! Sikerülnie kell! ;-)

Milyen lesz a szex kismamaként?

2011.07.16. 13:08 :: Goodwillka

Milyen lesz a szex kismamaként?

 

A legfontosabb kérdés, hogy lehet-e és meddig lehet kismamaként szexelni? :) :D A válasz gondolom megnyugtató lesz: ha zárt a méhszáj, nincsenek erős görcseid és a magzatvíz nem folyik el, nem szivárog, akkor végig.

 

Babavárás alatt a szex nagyon jó lehet, hiszen védekezni nem kell, és a teherbeesés "réme" sem leng a fejetek felett, ezért érdemes kihasználni ezt az időszakot :)) Arról már nem is beszélve, hogy miután megszületik a kis csöppség, mindenképpen kevesebb időtök lesz együtt lenni. A gyermekágyi időszakban ugye elvileg egyáltalán nem szeretkezhettek, illetve a kimerültség, és az érzékeny gátterület is határt szabhat a vágynak...szóval jó ötlet előre "tartalékolni" az együttléteket :-).

*

Lehetnek problémák, amikkel nem árt tisztában lenni. Maximum kellemes csalódásként ér, hogy Veletek minden rendben van :)

  • Egyrészről a kívánóssággal lehet baj. A kedvetlenség több fronton támadhat:

 

1. Az első harmadban az émelygés, fáradtság és a hirtelen hormonváltozás miatt mehet el a kedved.

2. A második harmadban elméletileg az alhasi vérbőség miatt jobban fogod kívánni a szexet. De előfordulhat, hogy zavar Téged a változó testalkatod, vagy egyszerűen még mindig nem múlt el az émelygés, a fáradékonyság...

3. A harmadik harmadban már nagy a pocakod, fáradékonyabb vagy, és nem biztos hogy elég kívánatosnak érzed magad... (persze vannak olyan anyukák akik gyönyörűnek látják magukat, de előfordulhat, hogy Te nehezen szokod meg a tested változásait).

A babavárás és a szoptatás alatt  végig a hormonok irányítanak, amikből (értelemszerűen) a női nemi hormon van túlsúlyban a szervezetedben. És ez sajnos nem egy "mindennap-ötször-legyen-szex" katalizátor, hanem sokkal inkább egy "cirógass-és-légy-gyöngéd-de-nem-muszáj-lefeküdnünk-egymással" gomb.  A harcot megéri felvenni vele! ;) Legyőzhető!

 

  • Fizikailag is adódhatnak kellemetlenségek:

 

1. A hormonok miatt (ismét!) hüvelyszárazság léphet fel, ez megoldható pl. a Sába síkosítójával, ami nyugodtan használható babavárás alatt.

2. Fájhat a behatolás: ez egyrészről az első pont következménye, más részről érzékenyebb lehet a hüvelyfal.

Konzultálj az orvosoddal, ő segíthet ilyen esetben! Nem kell szégyenlősködni, ezek teljesen természetes aggodalmak, amikre létezik megoldás.

 

  • A harmadik típusú probléma az lehet, ha az orvos megtiltja pl. a méhszáj nyitottsága, vagy elvékonyodása - esetleg valamilyen fertőzés miatt a szexet.

 

1. Ilyenkor sem tiltott az orgazmus :-) szóval azért nem fogtok "meghalni" a cölibátus miatt :). Egyszerűen a behatolással járó szexet kell elkerülnötök.

*

  • Rajtad kívül beszélnünk kell a gyermek apukájának "kívánósságáról" is. Ugyanis, bár Te testedben történnek a változások, ez rá is éppen annyira kihatással van, mint Rád:

 

1. Maradhat minden ugyanolyan, mint a babavárás előtt.

2. Csökkenhet az együttlétek száma, mert nem tud Rád úgy tekinteni mint azelőtt. Ez lelki eredetű blokk, és nem Neked vagy a külsődnek szól, hanem annak, hogy a gyermekét hordod a szíved alatt... (ez ritkán fordul elő!)

3. Sok férfi még kívánatosabbnak tartja a feleségét, mint azelőtt Tehát simán megnövekedhet az együttlétek száma. ;-) Hogy többször van kedve szerelmeskedni Veled, ez egyáltalán nem meglepő, a kisugárzásodon kívül megnő a cicid, megszépül a bőröd és a hajad...szóval nem csoda ha kívánatosnak lát.

 

 

Mit tehetsz ha egyáltalán nincs kedved...?

 

Ne áltassuk magunkat, előfordulhat hogy a várandósság bármely szakaszában semmi, de semmi kedvünk hozzá.

 

Semmiképpen se keseredj el! De figyelmen kívül se hagyd!

 

Ha fáj és ezért nincs kedved: szánjatok több időt rá, használjatok síkosítót, szervezzetek romantikus, közös programokat, legyetek gyöngédek egymással. Igyatok 1 (!) pohár bort (az orvosom nekem kifejezetten javasolta a heti 1-2 pohár vörösbort a 3. harmad sűrű pocakkeményedései miatt).

Ha "fejben" nem kívánod meg a férjed: Én azt tanácsolom, hogy akkor se hagyd annyiban. Próbálj minél több időt együtt tölteni a pároddal. Lehet hogy a felelősség megrémiszt és tudat alatt a félelem blokkolja a hajlandóságod... akkor a beszélgetés  a megoldás, beszéljetek minél többet arról, hogy mi lesz ha megszületik a baba, nyugtassátok meg egymást, hogy mindig lesz időtök a másikra, akkor is ha itt lesz egy kis poronty... Ha tényleg elhiszitek ezt mindketten (és tudatosan építitek a kapcsolatot még azelőtt hogy megérkezne a gyermek), akkor tényleg nem lesz baj :-)

Ha ezek után sincs kedved, próbáld meg úgy, hogy belemész "kisebb kedvvel" hátha menet közben belejössz (hülyén hangzik, de bejöhet. Sokszor a lelki görcs miatt nincs kedve az embernek, amit egy korábbi kudarc okoz. Viszont ha a görcs feloldódik a sikerélményben, a későbbiekben lehet hogy nem is lesz semmi probléma) :-)

Viszont ha menet közben sincs kedved, inkább hagyjátok az egészet!

A lényeg hogy ne keseredjetek el, ne hagyjátok annyiban, mindig próbálkozzatok, hátha! Legeslegrosszabb esetben éltessen Titeket az, hogy csak 2-3 hónapról van szó és utána minden helyre fog jönni!

 

 

Örül a lelkem, ha választ kaphattál a kérdésedre. Ha hasznosnak találtad az írásom, lájkold a bejegyzést, hátha másnak is segíthetek! :)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fiatalkismama.blog.hu/api/trackback/id/tr143072069
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása