Tűsarok és Tipegő

Nem egyszerű fiatal nőnek lenni. A "mindent egyszerre" érzés, szinte percenként hatalmába kerít, és határaid durva feszegetésére ösztönöz. Házasság? Gyerekek? Egyetem? Barátok? Bulik? Önmegvalósítás? - Én azt mondom, próbáljuk meg mindet! Sikerülnie kell! ;-)

Második baba

2011.09.03. 10:58 :: Goodwillka

 Mikor szülessen a

második baba?

 

Ha már van egy picikéd, először biztos akkor jut eszedbe egy tesó ötlete, amikor a rokonok és a barátok elkezdik kérdezgetni, hogy "éééés mikor jön a következő?" :) Barátok esetében a huszadik ilyen kérdés után én általában már rutinosan rávágom, hogy "majd azután, hogy Te megszülted az elsőt" :D

Komoly dilemma hogy kicsi-, vagy nagy legyen a korkülönbség a gyerekek között. Nagy divatja van mostanság, hogy másfél-két éves legyen az első baba, és már szülessen is  a következő, hogy "letudja" a házaspár előre az egészet. 

Napi szubjektív rovatunkban elmesélem, hogy miért nem tartom ezt követendő példának :) és miért támogatom a nagyobb korkülönbséget.

  • Minél kisebb a korkülönbség, annál kevesebb idő jut a nagyobbik gyerekre, akinek igenis, még intenzíven szüksége van anyára...

 

  • Egy dackorszakát élő két éves mellett egy hasfájós, nem alvós újszülött? Köszi nem. Nem tudni, hogy milyen lesz a kicsi, ez csak akkor derül ki, ha már megszületett. Vajon lenullázza- e az idegeidet a két kis izgő-mozgó lurkó vagy két angyallal élsz majd egy fedél alatt...?! Én nem kísérleteznék. 

 

  • Végre újra a régi vagy, visszafogytál, helyrejött a szexuális életed is, erre most kezdheted elölről az egészet...nagy pocak, hormonváltozás, szülés, gyógyulás, szoptatás, hormonszint helyreállás. Élvezd ki a helyzeted, nem hajt a tatár, a gyerekvállalást ne praktikus okokból abszolváld, hanem lelkiekből és örömből...

 

  • 3 év otthon töltött idő után jót tesz a közegváltás. Visszamenni dolgozni nem csak anyagilag jövedelmező, hanem lélektanilag is. Helytállni egy új (vagy rég tapasztalt) helyzetben növeli az önbizalmat, boldoggá tesz.

 

  • A kis korkülönbség melletti legnagyobb érv, hogy jó testvérek lesznek és egymás játszópajtikái is. Az, hogy jó testvérek-e, nem ezen múlik (sokkal inkább azon, hogy hogy nevelitek őket, meg persze a saját jellemük függvénye). Korabeli gyerek akivel játszhat, pedig akad a baráti társaságban pl... Mondjuk egy kisgyereknek kb 1 éves korig szerintem nem nagyon kell társaság... Utána meg játszótéren, vagy séta közben biztos könnyen szereztek neki kis barátokat.

 

Általános szabály:

Második baba akkor jöhet, ha felkészültetek rá, és örömmel vállaljátok :-) Tehát semmi gyakorlatias érv, csak az igény, hogy újra babázhassatok a férjeddel :)

 

*Legyetek boldog anyukák, boldog nők, ha van gyerkőcötök, ha nincs, mert az élet szép :)* 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fiatalkismama.blog.hu/api/trackback/id/tr963199375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása