Provanszi fűszeres tészta
tejszínes raguval
Alma lányom még csak 1 éves lesz, de az ízlése már olyan kifinomult mint egy michelin-csillagos séfnek. Az ifjú Nigella Lawson elvárásainak nehéz megfelelni, ugyanis alig eszik meg valamit... Ha esetleg találok olyan ételt amit elfogadhatónak talál, az valószínűleg még nem szerepelhet a kicsikém étlapján...
Egyik sikerélményem ezzel a recepttel kapcsolatos. 11 hónaposom lelkesen fogyasztja.
Hozzávalók:
- 1 teáskanál jó minőségű olívaolaj
- zöldségfélékből egy 5 dkg-nyi (fehérrépa, sárgarépa,zeller, karalábé...bármi)
- Két marék tészta (nálunk csőtészta a favorit)
- 1 szelet pulykamellsonka vagy 5 dkg csirkemell
- Provanszi fűszerkeverék ( esetünkben bazsalikom, oregánó, tárkony, borókabogyó, snidling) Mennyiségileg: egy jó csipetnyi kell az egész fűszerkeverékből
- Egy szűk deci tejszín
- 1 teáskanálnyi reszelt sajt.
Elkészítési idő: A tészta megfőzése alatt elkészül a ragu, tehát kb 10 perc.
A munkamenet:
- Felteszem a tésztát főni.
- Lereszelem a választott nyers zöldséget (én a sárgarépa mellett döntök) és megesütöm az olívaolajon.
- Hozzádobom a fűszerkeveréket, és a sonkakockát (vagy a csirkemellet). Kicsit együttpirítom (ha csirkével készítjük jól süssük át a húst).
- Mehet bele a tejszín. Rottyan egyet és kész.
- Összekeverem a kifőtt tésztával, tetejét megszórom a sajttal és már lehet is enni.
- Üdítőnek barackos sütőtöklevet ajánlok hozzá. :)