Tűsarok és Tipegő

Nem egyszerű fiatal nőnek lenni. A "mindent egyszerre" érzés, szinte percenként hatalmába kerít, és határaid durva feszegetésére ösztönöz. Házasság? Gyerekek? Egyetem? Barátok? Bulik? Önmegvalósítás? - Én azt mondom, próbáljuk meg mindet! Sikerülnie kell! ;-)

Miért szülj fiatalon?

2011.07.01. 09:36 :: Goodwillka

Fiatal kismamáknak gyakran szegezik a kérdést, hogy

"De miért szülsz ilyen fiatalon?"

 

A kérdés izgalmas, így hát lássuk az én legerősebb érveimet:

Hogy miért érdemes fiatalon szülni?

 

  • Mert a tested ilyenkor alkalmasabb rá a leginkább. (Nem véletlen az, hogy 35 felett veszélyeztetettek a kismamák. Továbbá az sem, hogy a kor előrehaladtával jelentős mértékben csökken a teherbeesés valószínűségének esélye...)
  • A bőröd fiatal és rugalmas. Nagyon hamar visszaalakulsz olyanná szülést követően, amilyen voltál a teherbeesést megelőzően.
  • Ha szeretsz valakit és van lehetőséged, akkor miért ne? A karrierben mindig lesz új és új cél, abban nincs megállás sosem. Így pedig a gyermek 3 éves korát követően vígan szentelheted az életed az önmegvalósításnak.
  • Sosem lesz a gyermeked és közted 1 generációnál nagyobb különbség.
  • Amikor 40 körül leszel, ő akkor tölti a 18-t. :-) Éééés még előtted és a férjed előtt áll az élet ;-)
  • Még az élet "előtt" állsz, tele vagy lelkesedéssel, frissességgel, türelemmel, kíváncsisággal. A reménykedést, a játékosságot még nem ölte ki belőled semmi. A gyermeknevelésnél ezekre a tulajdonságokra hatalmas szükség van!
  • A férjed is fiatal, ereje teljében van (semmi kapuzárási pánik vagy hasonlók). Ajándéknak tekint minden új élményt, amit a gyermeke adhat neki.
  • Mind a nő, mind a férfi még TUD változni, és idomulni. A kor előrehaladtával egyre kevésbé változik az ember... Egy bébi mellett a kompromisszumkészség, és a rossz tulajdonságok megváltoztatásának készsége KINCSET ér. 

 

 

Ugye szeretnél pár év múlva így

kinézni a lányoddal?

 

 

 

Terhesség 40 felett?

 

Nem bűn :-)

Épp csak nem értem, miért van túlreklámozva. A legtöbb szempontból előnyösebb, ha fiatalon házasodsz, és vállalsz gyermeket. Mindenkinek szíve- joga eldönteni, hogy hogy tartja jobbnak az életét igazgatni. Természetesen MAXIMÁLISAN MEGÉRTEM, hogy sokszor az anyagi lehetőség nem adott egy gyermek fogadására, vagy éppen az alany (férj) nincs meg hozzá, akivel lehetne ilyen ábrándokat szőni... Mondhatnám, hogy ez a 'mai rohanó világ', és valószínűleg igazam lenne. Nehéz megbízható párt találni, olyat akiért egy életen át "odalehetünk", és megmerünk kockáztatni vele egy babát is.

Azt azonban nem tudom elfogadni indoknak, hogy az ember elsősorban önmegvalósítással foglalkozzon 40 éves koráig, egy percig sem gondolva arra, hogy az ember legfőbb célja e földön, nem saját maga, hanem az, hogy javára tegyen a világnak, aminek szép példája ÉLETTEL megajándékozni azt...

 

 

Te szülnél fiatalon? Vagy ez csak nagyanyáink rossz szokásának tartod?

 

 

 

 

 

 

 

Örül a lelkem, ha gondolatokat váltott ki belőled az írásom. Ha tetszett, lájkold a bejegyzést, hozzuk divatba a fiatal anyákat! :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fiatalkismama.blog.hu/api/trackback/id/tr873029362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása