Tűsarok és Tipegő

Nem egyszerű fiatal nőnek lenni. A "mindent egyszerre" érzés, szinte percenként hatalmába kerít, és határaid durva feszegetésére ösztönöz. Házasság? Gyerekek? Egyetem? Barátok? Bulik? Önmegvalósítás? - Én azt mondom, próbáljuk meg mindet! Sikerülnie kell! ;-)

Mennyibe kerül egy gyerek?

2011.08.23. 10:32 :: Goodwillka

 Anyagiakról őszintén

 

Sokba ;-). 

A kiadások a következőkből állnak össze:

  • Babakelengye (minden apró cseprőség kisruháktól a cumisüvegig, a mellszívón keresztül, ami kell egy kicsinek). A babakelengye listám megtalálod egy előző bejegyzésemben: itt.

 

  • Ha nem a TB finanszírozta terhesgondozásra jársz, hanem magánorvoshoz akkor az ő rendelésének és a vizsgálatoknak a díjai. Ehhez még hozzájön szüléskor a paraszolvencia (lánykori nevén hálapénz) orvosnak, szülésznőnek, nővérkéknek... pénztárcától és elégedettségtől függően. Az orvos és szülésznőválasztás díjairól és a hálapénzről bővebben olvashatsz ebben a bejegyzésben. 

 

  • Havi állandó kiadások (mint pelenka, popsitörlő, babafürdető, tápszer...stb). A havi állandó kiadásokat alsó hangon 10.000 forintra becsülhetjük, ami kb. szintén egy 10.000 forinttal dobódik meg ha például beteg a gyerek. Ha kicsit "költekezősebbre" vennéd a figurát, és a csöppednek tejpépet, gabonakeveréket, babapudingot, babakekszet, különleges gyümikből álló bébidesszertet, vagy életed megkönnyítendő, bébiételt vennél, akkor persze elég sok pénzt el lehet verni, és határ a csillagos ég. Egy babatápszer életkortól, márkától függően 2000-3500 forint körül mozog, a fent említett babanyalánkságok ára 3-400- 1500 forintig terjed.

 

Az összes kiadás nálunk cakli- pakli 550.000 forint volt, ebben benne van a magánrendelések és vizsgálatok díja (nyolcvanezer), a hálapénzek (összesen százezer); Az összes babakelengye (babakocsi, gyerekágy, pelenkázó komód, etetőszék, autósülés, ruhák járóka...stb). Egyedül a havi kiadások nem, de az úgysem mérhető így.

Mi úgy gondoltuk, hogy ennyi pénzt kell felhalmozni ahhoz, hogy nyugodt szívvel belevághassunk a babaprojektbe. Ez lehet kevesebb és nyilván több is. A legköltséghatékonyabb, ha a harmadik hónapig elkészíted a saját babakelengye-listád és a szülésig szép apránként megveszed. Sőt, a járókát meg etetőszéket abszolút ráér a gyerek féléves kora körül. Mi anno az elefáninál vettünk meg szinte mindent (Brendon nagyon drága :-( ), és náluk havonta vannak mindenféle akciók, szinte az összes babatermékre, szóval érdemes figyelni, mert rengeteget lehet spórolni... (én minden kiadást felírogatok magamnak, és a végső összesítésnél kiderült, hogy majd' 100.000 forintot sikerült megspórolni ezzel a kis odafigyeléssel).

Amin mi nem spóroltunk és a legjobbat vettük, az a gyerekágy, a gyerekmatrac és a légzésfigyelő. A memory matrac mellett szóló érveim itt olvashatjátok, és én innen vettem. Gyerekágyból olyat választottunk, ami a későbbiek során ifjúsági ággyá alakítható (tehát a gyerek kb. 14 éves koráig tuti jó...), és jó masszív borovi fenyőből készült (imádom a fenyő illatot a házban :)). A bónusz hogy egy maci is van az ágyba vésve. A Matrackuckóból rendeltük ezt is.

 

Mint látszik, tényleg nem olcsó mulatság egy bébi, de igazából a nagy dolgok, amiket veszel (babakocsi, kiságy...stb) egyszeri beruházás, a következő babánál már töredék összegből meglesztek :-)

Vásároljatok ügyesen, lelkesen, hiszen ez is shoppingolás, amit nincs olyan fiatal kismama, aki ne élvezne :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fiatalkismama.blog.hu/api/trackback/id/tr783173050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása